Ακροάσεις προγράμματος “Μικροί Μουσικοί”

Ακροάσεις προγράμματος “Μικροί Μουσικοί”

Το Ωδείο Αθηνών προκηρύσσει συμπληρωματικές
ακροάσεις για το πρόγραμμα υποτροφιών του
Ιδρύματος Λάτση «Μικροί Μουσικοί».

Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν στο χώρο του
Ωδείου (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17 – 19)
στις 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 4 μ.μ.

Οι αιτήσεις, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα
δικαιολογητικά, θα πρέπει να υποβληθούν στη
Γραμματεία του Ωδείου, μέχρι και την 21η Οκτωβρίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν
για πληροφορίες – αιτήσεις με τη Γραμματεία στο
τηλ. 2107240673, καθημερινές 11 π.μ. – 7 μ.μ.…

Προετοιμασία για Ανώτερες Σχολές Χορού

Το Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με τον χορευτή και δάσκαλο κλασσικού χορού Δημήτρη Καμινάρη και την επίσης χορεύτρια και δασκάλα σύγχρονου χορού Κατερίνα Ανδριοπούλου, ανοίγει ένα καινούριο τμήμα προετοιμασίας  για την εισαγωγή σε Ανώτερες  Σχολές  Χορού.

Τα μαθήματα αρχίζουν το Νοέμβριο και είναι ως επί το πλείστον πρωινά.

Σπεύσατε!  Θέσεις περιορισμένες.

 

Δημήτρης Καμινάρης

(χορευτής – δάσκαλος κλασικού χορού – χορογράφος)

Σπούδασε κλασικό χορό και για δέκα χρόνια ήταν χορευτής κλασικού μπαλέτου. Η εκπαίδευσή του στο χορό ξεκίνησε από το 1968 με πλήθος δασκάλων, όπως οι: Γιώργος Αλεξίου, Έλεν Τσουκαλά, Λεωνίδα Ντε Πιαν, Ντανιέλ Λομέλ και Χάρης Μανταφούνης.

Μαθήτευσε και συνεργάστηκε με την ομάδα χορού του Χάρη Μανταφούνη, Λεωνίδα Ντεπιάν και Ντανιέλ Λομέλ.

Συνεργάστηκε ως χορευτής με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο, την ομάδα του Λεωνίδα Ντε Πιαν, τις Χοροροές, την ομάδα της Πέρσας Σταματοπούλου, τον Χάρη Μανταφούνη, την Xριστίνα Μπέσκου, την Σοφία Σπυράτου , την Σχεδία,  την quasi-stellar Α.Παπαδαμάκη κ.λπ.

Χορογράφησε για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό θέατρο .

Διδάσκει κλασικό χορό από το 1983, μεταξύ άλλων και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2001-2003), στην

Επαγγελματική  σχολή χορού Ισιδώρας &Ραυμόνδου Ντάνκαν .

Σήμερα διδάσκει στην Επαγγελματική σχολή χορού DASARTE της Τατιάνας Λομβέρδου καθώς και στην σχολή χορού Μετάνειρα.

Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχε στην παραγωγή του Αντώνη Φωνιαδάκη στα πλαίσια του Φεστιβαλ Αθηνών & Επιδαύρου στο έργο “Priority”.

 

 

 

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το London Contemporary Dance School (The Place), με ‘Bachelors of Honors’ στο Σύγχρονο Χορό το 1995.

Το 2000 ίδρυσε την ομάδα χορού X-Art για την οποία έχει χορογραφήσει τα έργα σύγχρονου χορού για παιδιά: ‘Τα Μάγια της Πεταλούδας’, ‘…και ζήσαν αυτοί καλά ..’, ‘Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο’, ‘To άγαλμα που κρύωνε’, ‘Σταχτοπούτα’, ‘Μικρός Πρίγκιπας ’κ.α.

Το 2008  χορογράφησε το έργο ‘Όλιβερ Τουίστ’ για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών  R.A.D. & το 2014 ‘Το κίτρινο λεωφορείο για την πατρίδα’ για τη Νεανική Ομάδα Σύγχρονου Χορού The C-Lab.

Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί επίσης με το Κ. Θ. Β. Ε. , τα  ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Κρήτης, Κοζάνης, Βόλου, Ιωαννίνων, Καβάλας ,τη  Θεατρική Διαδρομή, το Θέατρο Αργώ, κ.α.

Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σύγχρονου χορού ‘LOAD’ και Koffee Klub Dance Company (Αγγλία), Szeged Contemporary Ballet(Ουγγαρία). Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τη Ν. Παπαμιχαήλ, τον Π. Γάλλια, τον Κ. Ρήγο, την Α. Παπαδαμάκη, τη Σοφία Σπυράτου, κ.α.

Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 1996. Έχει δώσει σεμινάρια και εργαστήρια χορού για παιδιά στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έλαβε μέρος σαν ομιλήτρια στην πρώτη διημερίδα που οργάνωσε το ΥΠΠΟ με το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού με θέμα ‘Παιδί -Θέατρο-Χορός’ .

Έχει δώσει εργαστήρια κίνησης και χορού  στο θέατρο ως προσκεκλημένη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Παν/μιου Αθηνών.

Από το 2005 διδάσκει στη Δραματική Σχολή της Έλντας Πανοπούλου ‘Melissa Art School’ .

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Εισαγωγικών Εξετάσεων Ανωτέρων Σχολών Χορού του ΥΠΠΟ  για τα σχολικά έτη 2013-14 & 2014-15.…

Τα ταξιδιωτικά γραφεία για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα

Τα ταξιδιωτικά γραφεία για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα

 

Η χώρα μας, ως χώρα τόσο εισερχόμενου όσο και εξερχόμενου τουρισμού, διαθέτει μια τεράστια πλειάδα από ταξιδιωτικά γραφεία. Εταιρείες που δραστηριοποιούνται είτε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου (που συνήθως έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 10 χρόνια) είτε παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία που πιθανόν θα έχουν μεγαλύτερη ιστορία και δραστηριοποιούνται με offline & online παρουσία.

 

Τα παλαιότερα χρόνια όποιος ήθελε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι – είτε επαγγελματικό είτε αναψυχής – θα έπρεπε να απευθυνθεί σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ώστε να εκδώσει τα εισιτήρια που ήθελε (αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά, εισιτήρια τρένου) καθώς επίσης το γραφείο να κάνει και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη κράτηση του ξενοδοχείου, τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και όλα τα σχετικά.

 

Πλέον και με την διάδοση του διαδικτύου σε κάθε νοικοκυριό, όλες οι ενέργειες που απαιτεί ένα ταξίδι μπορούν να γίνουν online, από τον καναπέ του σπιτιού!

 

Πάμε να δούμε όμως ποια είναι τα σημαντικότερα Ελληνικά, online ταξιδιωτικά γραφεία που μπορείτε να εμπιστευτείτε χωρίς δισταγμό, για τα αεροπορικά εισιτήρια και όλες σας τις ανάγκες.

 

Travelo – η πρώτη σας πύλη για κάθε ταξίδι

 

Η ιστοσελίδα Travelo δεν είναι ακριβώς ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Πρόκειται για μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα που σκοπό έχει να προσφέρει λύσεις για φθηνά και οικονομικά ταξίδια προς όλους τους προορισμούς σε συνδυασμό με ταξιδιωτικούς οδηγούς και χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

 

Το Travelo βρίσκει και σας ενημερώνει για όλες τις νέες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια και όχι μόνο με σκοπό να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές όσο είναι σε ισχύ – όλοι γνωρίζουμε ότι οι προσφορές των αεροπορικών εταιρειών διαρκούν ελάχιστες μέρες.

 

Πέρα από όλα αυτά στην ιστοσελίδα TRAVELO μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στα περισσότερα Ελληνικά & ξένα ταξιδιωτικά γραφεία και να βρείτε εύκολα και γρήγορα τις φθηνότερες τιμές στα δρομολόγια που σας ενδιαφέρει. Μη ξεχάσετε να διαβάσετε τις συμβουλές της ιστοσελίδας, πριν από κάθε σας ταξίδι!

 

Airtickets – Η νο1 ιστοσελίδα για αεροπορικά εισιτήρια

 

Η airtickets αποτελεί την νο1 πηγή για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα και όχι μόνο. Με την διεθνοποίηση της ιστοσελίδας της, προσφέρει εισιτήρια από και προς την Ελλάδα σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού και συμβάλλει στην ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού.

 

Η airtickets αποτελεί ταξιδιωτικό γραφείο που δραστηριοποιείται τα τελευταία 18 χρόνια ενώ η online παρουσία της είναι από τις πρωτοπόρες στη χώρα μας. Στις υπηρεσίες της εταιρείας θα βρείτε πέρα από αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκές υπηρεσίες, ασφάλειες ταξιδιού, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλες υπηρεσίες ταξιδιού. Στην σελίδα της airtickets μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις υπηρεσίες ενώ υπάρχει και ειδική εφαρμογή για κινητά και tablets!

 

JetRadar – Ίσως τα φθηνότερα αεροπορικά!

 

Η Jetradar δεν είναι ούτε Ελληνική ιστοσελίδα αλλά ούτε και ταξιδιωτικό γραφείο. Γιατί όμως την συμπεριλάβαμε στην λίστα μας; Γιατί ίσως προσφέρει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στον κόσμο! Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη με Emirates, η Jetradar μου επέστρεψε μια τιμή της τάξης των 580€ με όλους τους φόρους, με επιστροφή, μέσω της Emirates. Όταν πήγα να κάνω την ίδια αναζήτηση στην ιστοσελίδα της Emirates απευθείας, η τιμή ήταν 725€! Ανεξήγητο έτσι;

 

Δε γνωρίζουμε τις συμφωνίες της Jetradar, το σίγουρο είναι όμως ότι προσφέρει αρκετά φθηνά εισιτήρια σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία που συνεργάζεται!

 

Travelplanet24 – Το αδελφάκι της airtickets

 

Στη λίστα με τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Travelplanet24. Πρόκειται για ένα πλήρως ταξιδιωτικό γραφείο όπου πλέον έχει συνενωθεί με την airtickets και αποτελούν την ίδια εταιρεία, με κοινά γραφεία επί της πλατείας Συντάγματος.

Η Travelplanet24 προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες για παραπάνω από 10 χρόνια και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένα ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό γραφείο για κάθε ανάγκη όπως ταξίδια αναψυχής, επαγγελματικά ταξίδια και άλλα.

 

Οι υπηρεσίες της travelplanet δε διαφέρουν από αυτές της airtickets. Όμως όταν αναζητάτε αεροπορικά εισιτήρια, αεροπορικά airtickets ή ακτοπλοϊκά, καλό είναι να ψάχνετε και στις 2 εταιρείες καθώς κάποιες φορές, μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους!

Τα αεροπορικά εισιτήρια airtickets θα τα βρείτε εδώ, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Μπορείτε να κλείσετε τα δικά σας airtickets για τον προορισμό σας, μέσα σε 5′ μεσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας!

 

Airshop – το ταξιδιωτικό γραφείο της Βορείου Ελλάδος!

 

Η airshop είναι ένα ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα την Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται στον κλάδο εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια στροφή στο διαδικτυακό κομμάτι με σκοπό να αναπτύξει τις ήδη ανεβασμένες πωλήσεις, μέσω όμως του internet. Διαθέτει γραφεία στην παραλία της Θεσσαλονίκης ενώ προσφέρει όλες τις τουριστικές υπηρεσίες όπως αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά καθώς και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα για επιχειρήσεις και όχι μόνο.

 

Για να κλείσετε αεροπορικά και όχι μόνο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της airshop στο https://www.travelo.gr/airshop-aeroporika-eisitiria/ και να κάνετε αναζήτηση για το δικό σας ταξίδι. Η εταιρεία υπόσχεται μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία με τις οικονομικότερες τιμές. Το τμήμα υποστήριξης της εταιρείας είναι δίπλα σας για κάθε πρόβλημα που μπορεί να συναντήσετε κατά το ταξίδι ή την κράτησή σας!

 

Ποιο ταξιδιωτικό γραφείο να επιλέξετε

 

Το πιο γραφείο ή ιστοσελίδα θα επιλέξετε για τις δικές σας ανάγκες, είναι καθαρά υποκειμενικό. Αυτό που σας συμβουλεύουμε είναι να κάνετε αναζήτηση σε όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες, για να βρείτε το καλύτερο συνδυασμό δρομολογίων, στη καλύτερη δυνατή τιμή. Για να γλυτώσετε χρόνο, η ιστοσελίδα Travelo.gr τα προσφέρει όλα αυτά για εσάς! Βρίσκει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και σας επιστρέφει τη χαμηλότερη τιμή για το δικό σας, επόμενο ταξίδι!…

Είναι κατάλληλα τα δωρεάν hosting ή όχι;

Όταν ξεκινάμε μια έρευνα αγοράς γύρω από τις υπηρεσίες web hosting, σίγουρα θα πέσουμε και σε εταιρείες που διαφημίζουν δωρεάν παροχή hosting χωρίς κανένα κόστος!

 

Πως γίνεται αυτό όμως; Αξίζει η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδας ή κρύβει κινδύνους;

 

Συνήθως το δωρεάν hosting ακολουθείτε από αρκετές διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, από την εταιρεία πάροχο.

 

Δηλαδή ναι μεν σας παρέχει δωρεάν βασικές υπηρεσίες web hosting(με αρκετούς περιορισμούς) όμως τοποθετεί αναγκαστικά διαφημίσεις στη δική σας ιστοσελίδα.

 

Από εκεί σκοπεύει να βγάλει τα έξοδα της φιλοξενίας σας καθώς και τα αντίστοιχα κέρδη.

 

Είναι όμως καλές οι υπηρεσίες που προσφέρουν δωρεάν web hosting;

 

Από την εμπειρία μας, οι περισσότερες εταιρείες που προσφέρουν φιλοξενία ιστοσελίδων δίχως κόστος, είναι μια προσωρινή λύση για μόλις..μερικές ημέρες! Όλες αυτές οι υπηρεσίες έχουν δεκάδες προβλήματα και συνήθως φιλοξενούν πολλά κακόβουλα websites.

 

Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα κακό για τη δική σας ιστοσελίδα, καθώς η «γειτονιά» της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να αποτελείται από καθαρά websites – δηλαδή όχι spam, όχι με κακόβουλο λογισμικό, κτλ.

 

Ένα άλλο μειονέκτημα από αυτές τις –δωρεάν- υπηρεσίες είναι τα ελάχιστα features που παρέχουν. Συνήθως δεν υπάρχει κάποιος δημοφιλής και εύκολος πίνακας ελέγχου για να διαχειρίζεστε την ιστοσελίδα σας, παρά μόνο κάποιος δύσχρηστος, που δυστυχώς θα κάνει την εμπειρία σας ακόμα πιο δύσκολη.

 

Τέλος, αρκετοί πάροχοι στα πακέτα που προσφέρονται δωρεάν, δεν αφήνουν δυναμικά websites php. Έτσι, αν θέλετε να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή όπως π.χ. το WordPress και να κάνετε μια δημιουργία blog, δε θα μπορέσετε σ’αυτά τα πακέτα!

 

Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας και για να χωράνε περισσότερες ιστοσελίδες σε έναν σέρβερ – τα στατικά websites(.html) δε τραβάνε τόσους πόρους από τον σέρβερ όσο ένα php website!

 

dwrean-web-hostingΤι υπηρεσία web hosting να επιλέξω άρα;

 

Αποκλείοντας εντελώς τα δωρεάν πακέτα web hosting, καθώς θα έχετε μόνο προβλήματα(και αυτό είναι κάτι 100% σίγουρο) σας προτείνουμε να κοιτάξετε για επαγγελματική φιλοξενία της ιστοσελίδας σας.

 

Εάν το target group σας θα είναι το Ελληνικό κοινό(η μεγαλύτερη πλειοψηφία) θα πρέπει να δείτε για Ελληνικό hosting όπου θα σας προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

 

Γρήγορες ταχύτητες

 

Η φιλοξενία σε έναν διακομιστή που βρίσκεται στην Ελλάδα, θα δώσει μια τεράστια ταχύτητα στην ιστοσελίδα σας σε όσους την βλέπουν από την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί σχεδόν όλα τα Ελληνικά datacenter έχουν άμεση διασύνδεση με τους παρόχους ISP της χώρας μας, όπως τον OTE, Forthnet,κτλ.

 

Έτσι η σύνδεση μεταξύ του επισκέπτη και της ιστοσελίδας σας γίνεται άμεσα, δίχως περισσότερους κόμβους.

 

Αυτό συμβάλλει στο να υπάρχει μια εκπληκτική ταχύτητα στην ιστοσελίδα σας!

 

Ελληνικό support

 

Την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδας του εξωτερικού να επιλέξετε, θα έχετε πρόβλημα στην υποστήριξη, όταν την χρειαστείτε! Κι αυτό γιατί θα υπάρχει διαφορά ώρας καθώς και πρόβλημα στην συνεννόηση. Αρκετές ξένες εταιρείες προσλαμβάνουν για remote support άτομα από τρίτες χώρες όπως π.χ. την Ινδία κι αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην συνεννόηση μεταξύ πελάτη και support team.

 

Με ένα ελληνικό web hosting δε θα αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα καθώς η υποστήριξη θα είναι από άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο και θα σας καθοδηγήσουν άμεσα και γρήγορα στη λύση των όποιον προβλημάτων σας!

 

Ποια εταιρεία hosting να επιλέξετε

 

Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετές καλές εταιρείες στο χώρο του διαδικτύου. Από αυτές που ξεχωρίζουν είναι η εταιρεία Tophost και η εταιρεία Papaki.

 

Στο papaki hosting θα βρείτε αρκετές καινοτόμες υπηρεσίες web hosting που δε θα βρείτε σε άλλους πάροχους. Πίνακας ελέγχου τελευταίας τεχνολογίας για να ελέγχετε τα αρχεία και την ιστοσελίδα σας online, δωρεάν sitebuilder ώστε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα μόνος σας από το μηδέν, άμεση εγκατάσταση wordpress και άλλων scripts με ένα κλικ και πολλά ακόμα!

 

Δείτε τις υπηρεσίες της εταιρείας, κάντε τη δική σας έρευνα αγοράς μεταξύ των υπολοίπων τοπ εταιρειών web hosting και επιλέξτε την εταιρεία που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες!…

Ιστορικό

Tο Ωδείον Αθηνών είναι το αρχαιότερο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεώτερης Ελλάδας. Ο Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος «Ωδείον Αθηνών» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1871 με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, ύστερα από εισήγηση του Τμηματάρχη του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγορίου Παπαδοπούλου. Στο πρώτο καταστατικό του Συλλόγου καθορίζονταν ως σκοποί του η σύσταση Ωδείου, η συγκρότηση θεάτρου και ο καταρτισμός δραματολογίου, η αποστολή υποτρόφων στο εξωτερικό, η απονομή βραβείων, η εκτέλεση συναυλιών και παραστάσεων κι ακόμα «πάνδημοι πανηγύρεις και εθνικαί εορταί, και παν άλλο μέσον όπερ ήθελε κριθή πρόσφορον»
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ορίστηκαν Πρόεδροι του μουσικού και δραματικού τμήματος ο Τιμολέων Φιλήμων και ο Χαρίλαος Τρικούπης αντίστοιχα.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του ιδρύματος κατά την πρώτη περίοδο ασκήθηκε από τον έφορο και καθηγητή του Ωδείου Αλέξανδρο Κατακουζηνό ως το 1890 που ανέλαβε διευθυντής ο Γεώργιος Νάζος. Το 1924 ο Νάζος αποσύρθηκε και ακολούθησαν ως διευθυντές οι Κωστής Νικολάου (1924-1930), Φιλοκτήτης Οικονομίδης (1930-1940), Θρασύβουλος Γεωργιάδης (1941-1943), Σπύρος Φαραντάτος (1943-1962), Μενέλαος Παλλάντιος (1962-1986) και ΄Αρης Γαρουφαλής (1986 ως σήμερα).
Την ευόδωση των σκοπών του Ωδείου ενίσχυσαν γενναία, παράλληλα με το Κράτος, οι εθνικοί ευεργέτες Γεώργιος Αβέρωφ, Ανδρέας Συγγρός, Ιωάννης και ΄Αννα Αριστάρχη, Μιλτιάδης Ψύχας, ΄Οθων και Αθηνά Σταθάτου κ.α., ώστε να εδραιωθεί απρόσκοπτα η λειτουργία και η αποστολή του Ιδρύματος.

Το 1893 ιδρύθηκε μικρή μαθητική ορχήστρα που βαθμηδόν εξελίχθηκε σε πλήρη συμφωνική ορχήστρα και το 1942 κρατικοποιήθηκε και αποτέλεσε την σημερινή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Το 1903 ιδρύθηκε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό τον Κωνσταντίνο Ψάχο με σκοπό την ανάπτυξη της σύμφωνης προς την παράδοση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως εκκλησιαστικής μουσικής. Η Σχολή αυτή, αναγνωρίστηκε το 1936 ως η μόνη «επίσημος της Εκκλησίας και του Κράτους Σχολή βυζαντινής μουσικής».

Το Ωδείο ενδιαφέρθηκε και για την διάσωση δημοτικών τραγουδιών της Πελοποννήσου και της Κρήτης τα οποία συνέλεξε, κατέγραψε και εξέδωσε σε συλλογή το 1930. Το 1916 ιδρύθηκε στο Ωδείο η γυναικεία «Ελληνική Χορωδία» η οποία το 1921 έγινε πλήρης μικτή και μετονομάσθηκε σε «Χορωδία Αθηνών».
Αλλά και στον τομέα της Δραματικής Τέχνης, το Ωδείον Αθηνών εκδήλωσε την προσφορά του, ιδρύοντας Δραματική Σχολή στην οποία δίδαξαν κατά καιρούς επιφανείς θεατράνθρωποι όπως ο Θωμάς Οικονόμου, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Μυράτ κ.α.

Ανάμεσα στους αποφοίτους του Ωδείου Αθηνών καταλέγονται μουσικές προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Σπύρος Σαμάρας, ο Δημήτηρης Μητρόπουλος, ο Νίκος Σκαλκώτας, η Μαρία Κάλλας, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Αλεξάνδρα Τριάντη, ο  Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Σγούρος κ.α.καθώς επίσης μουσικοί θεσμοί (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνικό Θέατρο, Χορωδία Αθηνών κ.α.)

Ομιλία για την συμπλήρωση ενός (1) αιώνα λειτουργίας του Ωδείου Αθηνών (1871-1971)

΄Ενας αιώνας έκλεισε-ένας αιώνας αρχίζει. Στο σύνορο μας έταξεν η μοίρα. Και το μάτι μας είναι σε θέση να βλέπει από τη βίγλα του την πορφυρένια δύση του ενός να μπλέκεται με τη ροδαλήν ανατολή του άλλου, πάνω σ’ ένα ιδεατό μεταίχμιο μιας συνεχούς και αδιάκοπης γραμμής και δράσης. Να βλέπει αλλά και μαζί να σκέπτεται. ΄Ετσι, ο απολογισμός του αιώνα που έφυγε, γέννησε τα όνειρα και τις προσδοκίες του νέου που ήρθε. Για τη συνέχιση ενός  έ ρ γ ο υ  πολιτισμού, που χτίζεται με υ λ ι κ ά  αθώρητα, ήχινα. Και που οι καρποί του, αθώρητοι στο μάτι κι αυτοί, γιατί στήνουν ψυχές και δείχνουν στο νού το δρόμο το σωστό, μετουσιώνονται σε καλλιέργεια, ανάταση, προετοιμάζουν το απαραίτητο ήθος για την κατάκτηση της υψηλής σφαίρας, εκεί που πρέπει να στέκει ο αληθινός πολιτισμός μιας χώρας.

Αυτός είναι ο προορισμός της τέχνης. Αυτό σμίλεψε στα πρώτα του εκατό χρόνια το Ωδείον Αθηνών. Αυτό ονειρεύτηκαν οι μεγάλες πολιτικές μορφές, που το ίδρυσαν και μέχρι σήμερα το ενίσχυσαν και το φροντίζουν. Και δεν διέψευσε κανένα, σε καμμιάν εποχή. Δεν οπισθοχώρησε, αλλά πάλαιψε με τις δυσκολίες. Δεν συνθηκολόγησε με τις περιστάσεις. Δεν ψεύτισε. Δεν ξεγέλασε. Δεν σύνδεσε το όνομά του με καμμιά θέση πολιτική ή κοινωνική, αλλά μόνο με το χρέος απέναντι στον τόπο, χρέος συνεχές και αδιάκοπο. Γι’ αυτό έζησε και μεγάλωσε. Γι’ αυτό και η εκατόχρονη μήτρα του είναι πάντα και πιο νέα, και γεννά όλο και νέους καρπούς. Γιατί μόνο το τίμιο έδαφος είναι γόνιμο στην αληθινή τέχνη, όσο παλιό και αν είναι.
Τιμή και δόξα σ’ αυτούς που το ίδρυσαν, που το διοίκησαν, το ευεργέτησαν, το διηύθυναν, εδίδαξαν σ’ αυτό, με κάθε τρόπο το υπηρέτησαν. Κάθε τιμή κι ευγνωμοσύνη, ακόμα και σ’ αυτούς που πρόσθεσαν αθόρυβα το μικρό λιθαράκι τους στο οικοδόμημά του. Οι άγνωστοι στρατιώτες, πολλές φορές είναι οι ηρωϊκότεροι.
Το Ωδείον Αθηνών, με την έναρξη της δεύτερης εκατονταετίας του, εγκαθίσταται στο νέο του μέγαρο. Οι φιλοδοξίες του είναι πολλές. Τα όνειρά του μεγάλα.
 Είθε ο Θεός να βοηθήσει στην εκπλήρωσή τους!