Welcome

Τα γυαλιά ηλίου και οι μύθοι

Τα γυαλιά ηλίου και οι μύθοι

Τα γυαλιά ηλίου, από τότε που έχουν μπήκαν στις ζωές μας, δεν έχουν βγει ποτέ έξω από το κόσμο της μόδας. Είτε πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες είτε απλά συμπληρώσουν το στυλ, τα γυαλιά ηλίου έλαβαν πάντα κέντριζαν το ενδιαφέρον των σχεδιαστών. Με την αυξανόμενη δημοτικότητά τους, δημιουργήθηκαν ορισμένοι μύθοι γύρω από τη χρήση και τα οφέλη τους. Εδώ σας παρουσιάζουμε αυτούς τους μύθους και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Ποια είναι τα γεγονότα:

Τα πρώτα γυαλιά ηλίου της σύγχρονης εποχής κατασκευάστηκαν το 12 αιώνα από τους Κινέζους. Οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν τα γυαλιά ηλίου όχι μόνο για να προστατεύσουν τα μάτια τους, αλλά κυρίως στο δικαστήριο. Οι δικηγόροι φορούσαν γυαλιά ηλίου ενώ εξέταζαν κατηγορούμενος στο δικαστήριο για να κρύβουν τις εκφράσεις του προσώπου τους.

Από τις 10 εκατομμύρια κομμάτια που πωλήθηκαν από την Ray-Ban το έτος 1998, το μοντέλο wayfarer αναδείχθηκε ως το bestseller σχέδιο και εξακολουθεί να είναι αρκετά δημοφιλή ανάμεσα σε πολλές άλλες μάρκες.

Κατά μέσο όρο, ένας Αμερικανός σπάει ή χάνει τα γυαλιά του κάθε 14 λεπτά!

Ωστόσο, ένας συγκλονιστικός αριθμός ανθρώπων πιστεύει σε μύθους για τα γυαλιά ηλίου. Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε αυτούς τους μύθους και να δούμε τα πραγματικά γεγονότα. Εδώ είναι μια σειρά από δημοφιλείς μύθους, μαζί με τα γεγονότα για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι γυαλιά ηλίου για τον εαυτό σας.

ΜΥΘΟΣ # 1

Όσο σκοτεινότερη είναι η απόχρωση, τόσο μεγαλύτερη η προστασία από τις ακτίνες UV.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το χρώμα των γυαλιών σας ή πόσο σκοτεινή είναι η απόχρωση του. Γυαλιά ηλίου με πιο σκούρες αποχρώσεις προσφέρουν την ίδια προστασία UV με αυτά που έχουν ελαφρύτερες αποχρώσεις. Έτσι αν νομίζετε ότι προστατεύεστε καλύτερα όταν φοράτε γυαλιά με πιο  σκούρους φακούς, σκεφτείτε το ξανά.

ΜΥΘΟΣ # 2

Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να φοριούνται μόνο όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες υπάρχουν μόνο όταν ο ήλιος είναι έντονος. Οι ακτίνες είναι παρούσες ακόμα και όταν ο ήλιος κρύβεται πίσω από τα σύννεφα. Οι ακτίνες δεν είναι ορατές, αλλά επηρεάζουν τα μάτια μας. Οι ακτίνες UV διεισδύουν στα μάτια και στο δέρμα γύρω από αυτά, ακόμα και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος. Για το λόγο αυτό τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να φοριούνται σε όλες τις καιρικές συνθήκες – είτε οι μέρα είναι ηλιόλουστη είτε συννεφιασμένη.

 

ΜΥΘΟΣ # 3

Τα παιδιά δεν χρειάζονται γυαλιά ηλίου.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από τους γονείς και ως εκ τούτου, εκτίθενται σε μεγαλύτερο βαθμό στις επιβλαβείς ακτίνες UV. Έτσι είναι σημαντικό για αυτά να φορούν ειδικά παιδικά γυαλιά ηλίου που απορροφούν τουλάχιστον το 99% UV προστασία.

ΜΥΘΟΣ # 4

Τα γυαλιά ηλίου είναι απλά ένα αξεσουάρ μόδας.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο ένα στοιχεία μόδας, αλλά προσφέρουν επίσης προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Και φυσικά, θα σας κάνουν να υφαίνετε μοντέρνοι!

ΜΥΘΟΣ # 5

Γυαλιά ηλίου σε χειμώνες; Σοβαρά?

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Ο χειμερινός ήλιος, αν και είναι πηγή βιταμίνης D και ζεστασιάς, δεν είναι καλός για τα μάτια. Η ποσότητα των ακτινών UV που εκπέμπονται το χειμώνα είναι όση και το καλοκαίρι. Επίσης οι αντανακλάσεις σε ένα χιονισμένο τοπίο κάνουν τις ακτίνες UV πιο επικίνδυνες για τα μάτια. Τα γυαλιά ηλίου είναι σημαντικά, ανεξάρτητα από την εποχή.

ΜΥΘΟΣ # 6

Όλα τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν προστασία UV.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, τα γυαλιά ηλίου χρειάζονται μια ειδική αντι-ανακλαστική επικάλυψη τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του φακού για να προστατεύουν τα μάτια. Χωρίς αυτή την επικάλυψη, η χρήση γυαλιών ηλίου είναι άχρηστη.

ΜΥΘΟΣ # 7

Το να φοράτε γυαλιά ηλίου, ανεξάρτητα από την ποιότητα, είναι καλύτερο από το να μην φοράτε καθόλου γυαλιά ηλίου.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Φορώντας φθηνά γυαλιά ηλίου μόνο για να δημιουργήσετε στυλ και να είστε στη μόδα, δεν είναι απλώς μια σπατάλη χρημάτων, αλλά προκαλούν διασταλούν των ματιών  – μια κατάσταση όπου οι κόρες των ματιών μεγαλώνουν. Είναι καλύτερα να φοράτε γυαλιά ηλίου που προσφέρουν πραγματική προστασία, και παράλληλα να σας κάνουν να νιώσετε και να αισθάνεστε καλά!

ΜΥΘΟΣ # 8

Τα γυαλιά ηλίου είναι κατασκευασμένα από γυαλί.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Η λέξη “γυαλιά” στα “γυαλιά ηλίου” δεν σημαίνει ότι οι φακοί σας είναι κατασκευασμένοι από γυαλί. Αρχικά μπορεί τα γυαλιά να ήταν κατασκευασμένα από γυαλί αλλά μετέπειτα άρχισαν να χρησιμοποιούνται άλλα υλικά τα οποία παρέχουν ασφάλεια σε περίπτωση σπασίματος. Στις μέρες τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό υψηλής τεχνολογίας που εμποδίζει αποτελεσματικά τη σκόνη, τη βρωμιά και τις επιβλαβείς ακτίνες UV να μπαίνουν στα μάτια σας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *